αποφασίστε πότε κάθε κράτος είναι υπεύθυνο για τους πολίτες του

Το αν έπρεπε τα παιδιά μας να μην ένιωθαν τόση νοσταλγία για τους γονείς και τον τόπο τους, να ένιωθαν πιο ανεξάρτητοι, να συμφωνήσω. Καλύτερα να τηρούσαν τα μέτρα και να μην ταξιδέψουν να συμφωνήσω. Οι φοιτητές της γενιάς των δικών μας γονιών έκαναν ένα και δυό χρόνια να έρθουν Κύπρο επειδή δεν είχαν λεφτά, να συμφωνήσω. Ήθελαν όμως και μια ανεξαρτησία που δεν είχαν. Τα παιδιά σήμερα θέλουν μια γονεϊκή οικειότητα που δεν είχαν. Επίσης η παλιά γενιά αν είχε τα λεφτά τότε, μάλλον θα ερχόταν.

Δεν θα συμφωνήσω στο εξής. Ότι οι σημερινοί, είναι μια αταξίδευτη γενιά. Όχι δεν είναι για να φάνε τα κουπέπια της μάμας τους που έρχονται, σταματάτε να ειρωνεύεστε και να καννιβαλλίζετε στα ίδια τα παιδιά σας. Κουπέπια τρώγατε εσείς όταν σπουδάζατε Αγγλία τότε, Τούτοι τρώνε κινέζικα, μεξικάνικα, και συνταγές των ξένων συμφοιτητών τους. Ήρθαν γιατί στην Αγγλία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περίθαλψη, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, γιατί η Αγγλία αποφάσισε μεθόδους εξάπλωσης με πρόφαση την ανοσία, γιατί χεστήκαν πάνω τους, γιατί δεν αντέχουν στις εστίες κλειδωμένοι, γιατί είναι είκοσι χρονών και στα είκοσι δεν έχεις την ίδια γνώση κινδύνου. Ήρθαν από την Αλεξανδρούπολη που σπουδάζουν ιατρική και γεννετική γιατί αξιολογούν τις επιστημονικές ειδήσεις πιο ορθές, στις οποίες ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει ότι δεν είναι τα ταξίδια που σκορπούν τον ιό αλλά ένα ελλειπές σύστημα υγείας μιας χώρας, αντί οι ειδήσεις που κάνετε ριπόστ εσείς που καννιβαλίζετε σε 19 και 20 χρονών νέους, τύπου διαδόστε, η Τσαο Γιγκ Λουγκ γιατρός απο την Κίνα λέει ότι με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι καταπολεμάς τον ιό.

Ήρθαν από την Ελλάδα γιατί έχουν γονιούς ευπαθείς κι έχουν την έγνοια τους, έχουν μάνα μονογονιό που τους ανάγιωσε με τον σούζο και τον πούζο και την αγαπούν και θέλουν να προσέχουν τον αρφό τους τον μιτσή να πάει η μάνα στη δουλειά που δεν την εξαιρεί η ειδική άδεια, επειδή έχουν μια μάνα που ξέρουν ότι κλειδωμένη στο σπίτι με τον παπά τους δεν θα αντέξει γιατί έζησαν βία σωματική ή ψυχολογική στο σπίτι, γιατί έχουν παπά με έμφραγμα και δεν ξέρουν αν ως τον Αύγουστο θα προλάβουν να τον ξαναδουν, γιατί έχουν παππούδες στα 85 και δεν ξέρουν αν θα τους προλάβουν ζωντανούς ως το τέλος του Ιούλη, γιατί έχουν καρκινοπαθείς που το καλοκαίρι είναι μακριά για να τους ξαναδούν, γιατί όποτε έχεις πυρετό τη μάνα σου ψάχνεις κι εσύ, γιατί σε κρίσεις πανικού ο εγκλεισμός σου θέλεις να είναι με αγαπημένα πρόσωπα, γιατί έχασαν την ανηλικότητα τους νωρίς, όταν έτρεχαν αγώνες δρόμου φροντιστηρίων από τα πέντε τους και στον πρώτη φορά ελεύθερο χρόνο τους την αναζήτησαν.

Τα παιδιά αυτά τα θέλετε αύριο εδώ να γίνουν επιστήμονες, χτες τα θέλατε εδώ να πάνε στρατό, στο ενδιάμεσο τους ναύλωνατε πτήσεις εν μέσω εξετάσεων να έρθουν να ψηφίσουν το κόμμα, δεν είναι ο μέγας σας οδυρμός και η εθνική σας ματαίωση που σας προκύψαν χομσικ σε μια κρίση. Όταν βλέπατε τη σειρά της Σπιναλόγκας σπαράζατε όταν έπαιζε σκηνή που κλαίγαν οικογένειες όταν αγαπημένο τους πρόσωπο έφευγε για το νησί.

Ναι ήταν καλύτερα να τηρήσουν τα μέτρα να κάτσουν στον χώρο σπουδών τους, ναι ήταν καλύτερα να μην ήταν μια γενιά «μαμμόθρευτη», αλλά και που είναι, είναι μια αγάπη για το οικείο και την οικογένεια, δεν είναι το μέγα έγκλημα της ανθρωπότητας.

Ασχοληθείτε με άλλα σοβαρά, με εργοδότες που δεν αφήνουν υπαλλήλους να περιοριστούν σπίτι, με φοιτητές που πήγαν για εξετάσεις στην Αγγλία και να γυρίσουν γιατί δεν μπορούν οικονομικά να μένουν εκεί για τις σπουδές και ξεμείναν τώρα σε ένα ξενοδοχέιο χωρίς λεφτά να το πληρώσουν. Με τη δυσκολία μεροκάματου που θα προκύψει τώρα σε μια γυναίκα που δούλευε λουλουδού και γκαρσόνα και έκλεισε καραντίνα η επιχείρηση, με τους μόνο πέντε λειτουργούς που θα γίνεται να δουλεύουν στο Υπουργείο με τα μέτρα τώρα και δεν θα προλαβαίνουν να εξετάσουν να της παραχωρήσουν ένα έκτακτο. Ασχοληθείτε με τους νοσηλευτές και γιατρούς που ζουν σε πανικό κι εκτείθονται, με τον αστυνομικό που θέλει δεν θέλει θα έρχεται σε επαφή με άγνωστους, με την καθαρίστρια που φέρατε να σας απολυμάνει κι εκτείθεται, με το παιδί που τρίβει τα καθίσματα σας στο carwash κι εκτείθεται, με την υγειονομική λειτουργο του Δήμου που πρέπει να μπει σε 20 βρώμικες κουζίνες κ 10 εγκαταλελειμενα σπίτια να καταγράψει κόπρανα ποντικών. Με τα γηροκομεία που με τα μέτρα για πέντε υπαλλήλους θα τρέχουν σε 50 γέρους που χέζουν ταυτόχρονα, με τις αστυνομικίνες και τις πρωτοκολλητίνες που το παιδί τους δεν πάει σχολείο αλλά αυτές πρέπει να πάνε δουλειά και δεν τις περιλαμβάνει η ειδική άδεια, με τον γαμπρό σας που δουλεύει στις βάσεις και εκτείθεται στους εκατοντάδες Άγγλους που έρχονται ανεξέλεγκτα στα δικα τους αεροπλάνα, με τους στιβαγμένους ανθρώπους στο κέντρο υποδοχής της Κοφίνου, με τα στρατόπεδα που είναι τα μωρά σας ανά δεκάδες, με τον σκουπιδιάρη σας που εκτείθεται στα σκουπίδια ύποπτων κρουσμάτων, με τους νοσηλευτές και γιατρούς της Πάφου που μέσα στην υποστελέχωση δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το επισκεπτήριο και είναι τώρα κρούσματα, με την Πάφο ολόκληρη που έμεινε χωρίς νοσοκομείο, με την ανηψιά σας που ζει με έναν ανισόρροπο και τωρά βαώθηκε σπίτι μαζί του, τον ντελιβερα που αναγκάζεται να μπαίνει σε 40 πλέον αντί 20, μένουμε σπίτι σπίτια τη νυκτα, τον διαχειριστή σκυβαλλων ανακύκλωσης που ξεχωρίζει τα κουπουθκια γιαούρτι και τα τενεκεδακια που πιππιλουσατε τουτες τις μερες, με την μαύρη αγορά που πουλά ένα σπίρτο στην τιμή των 12 ευρώ, με την τριών μηνών έγκυο που δεν την τοποθετούν στις ευάλωτες ομάδες και πάει δουλειά, ασχοληθείτε με την εξάρτηση σας με το ΦΒ και την ανθρωποφαγία σας.

Εκάμετε τα κοπελούθκια να νιώθουν μια ενοχική λεπρότητα. Ήρθαν, ήρθαν, αποστειρώστε τους και περιορίστε τους και πνάστε που θυμηθήκατε τούτες τις μέρες να πάτε σε όλες τις υπηρεσίες και να κάνετε αιτήσεις προσφυγικού και να ανοίξετε λογαριασμό στην Άστρο μπανκ. Και πλύνετε και λίγο τα χέρια σας και μέν ξαπολάτε το κακκάτι σας κάτω που το κάθισμα που θα καθαρίσει ο μαυρής στο car wash και η μαυρού της μάνας σας που αφού είναι στο 8ωρο της της φέρατε να σας καθαρίσει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s