imagesΤον Δεκέμβριο του 1980 ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή «Με αυστηρά ναζιστικό περιεχόμενο, με αναφορές στον Χίτλερ, τον Γκέμπελς, τον Ρούντολφ Ες, σβάστικες και εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα».

«Δεν υπάρχει σε καμία φάση Χρυσή Αυγή χωρίς Μιχαλολιάκο. Είναι οργάνωση δομημένη στο πρότυπα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας, ΝSDAP και διέπεται από την Αρχή του Αρχηγού. Δεν μπορεί να υπάρξει Χρυσή Αυγή χωρίς τον Αρχηγό». Γ. Περδικάρης, συνιδρυτής της ΧΑ, στο βιβλίο του  «Χρυσή Αυγή – πολιτικός Οδοδείκτης», με το ψευδώνυμο Ίων Φιλίππου.

«Αυτή τη φορά η Χρυσή Αυγή θέλει να διεκδικήσει μέσω τρομοκρατίας στους δρόμους να δείξει τη δύναμη του εθνικοσοσιαλισμού στην πράξη. Το πρότυπο που μιμείται σε μικρογραφία είναι οι ομάδες κρούσης, τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ πριν ανέλθει στην εξουσία». Από το περιοδικό της Χρυσής Αυγής, 1986.

Για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να μυηθεί, να περάσει τους πυρήνες υποδοχής, να εκπαιδευτεί. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι μέλη, πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ομερτά.

Στην ερώτηση στον μάρτυρα κατά των εγκλημάτων της ΧΑ κο Ψαρά, της εφημερίδας συντακτών Ελλάδας ο οποίος ασχολείται εκτεταμένα με την ΧΑ από τη μέρα ίδρυσης της «Τι είναι η Αρχή του Αρχηγού» ο μάρτυρας απάντησε: «Είναι μετάφραση του γερμανικού Führerprinzip. Είναι η αρχή του χιτλερικού NSDAP. Εχω καταθέσει στον ανακριτή κ. Βουρλιώτη το καταστατικό τους, στο οποίο μιλάνε γι’ αυτή την αρχή. Χρονολογείται το 1987-88». «Πώς έχετε το καταστατικό στα χέρια σας;» , «Μου το έστειλε επισήμως η Χρυσή Αυγή» απάντησε εκείνος αφοπλιστικά. Όπως εξήγησε, η Χρυσή Αυγή απέστειλε το καταστατικό στο περιοδικό «Σχολιαστής», μαζί με άλλα έντυπά της έπειτα από δημοσίευμα-σχόλιο συντάκτη για τα ρατσιστικά συνθήματα στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει δημοσιότητα. Μάλιστα τα έστειλε με τη σφραγίδα της ναζιστικής οργάνωσης. Παραπέμπει μάλιστα στη δίκη, στην συνέντευξη του Παναγιώταρου στο BBC που ομολογεί ότι η Χ.Α. επιδίωκε «εμφύλιο πόλεμο». Ο μάρτυρας ανέφερε αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει κάθετη στρατιωτική δομή, ενώ αναφέρθηκε και στα σύμβολα που χρησιμοποιεί, όπως ο ρούνος ή λυκοπαγίδα, το σύμβολο της ταξιαρχίας που πραγματοποίησε τη σφαγή του Διστόμου.Ο Δ. Ψαρράς τόνισε, τέλος, ότι «δεν πρόκειται για κόμμα που εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση. Ξεκίνησε ως εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιεί τη μορφή του κόμματος ως κάλυψη», κατονομάζοντας τον Αρχηγό και τον στενό του ηγετικό πυρήνα (Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής) και επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές «ήταν όλοι της επιλογής του Αρχηγού, διορισμένοι, όχι απλώς εκλεγμένοι»

Σε πολλές δημόσιες ομιλίες ομολογούν ότι η Χρυσή Αυγή έχει παραστρατιωτική δομή, κάθετη ιεραρχία και λειτουργεί με απόλυτη πειθαρχία. Ομολογούν την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου και το γεγονός ότι η μοναδική «πολιτική» τους είναι η βία, καθώς επίσης και το κίνητρο των εγκλημάτων τους που δεν είναι άλλο από τη ναζιστική ιδεολογία τους.

assets_LARGE_t_420_54683616_type13145

Ομολογούν τέλος και την απέχθειά τους για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αλλά και τη στρατηγική τους να διαλύσουν το Κοινοβούλιο και να εγκαθιδρύσουν και στην Ελλάδα το καθεστώς που «ακολούθησε μετά τη Βαϊμάρη», δηλαδή το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

 

Μιχαλολιάκος: «Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας δηλαδή και σας το λέω ευθέως».

Μιχαλολιάκος: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του! Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή! Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν! Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους!»

kasi_6

Κι αφού μπήκαν στη Βουλή…

Κασιδιάρης: «Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας»

Μιχαλολιάκος: «Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί ίσως να ήμασταν και μαζί αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε;»

Μιχαλολιάκος: «Ναι φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;»

Πολύβιος Ζησιμόπουλος (πρώην βουλευτής Χ.Α.): «Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι».

Κουκούτσης: «Όσον αφορά τη φάλαγγα, η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή. Και δε μιλάω για σας, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει. Είναι στρατιωτική η δομή του κόμματός μας».

 

Λαγός: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε».

 

Κασιδιάρης: «Κι επειδή οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα».

Μιχαλολιάκος: «Στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο που παλάμιζα το ευαγγέλιο ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον λόγο κι έλεγε «ορκίζομαι στο Σύνταγμα και στους νόμους». Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση. Γιατί δεν το πιστεύω το Σύνταγμα».

Μιχαλολιάκος: «Άμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

 

Μιχαλολιάκος: Π»ράγματι έτσι είναι, το έχουμε πει. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις».

 

Κασιδιάρης: «Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε».

Κασιδιάρης: «Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον για να το πούμε και σε καθαρεύουσα εν μία νυκτί. Διότι όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα».

Γ. Ορφανάκος (πρώην πυρηνάρχης Σπάρτης): «Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σε όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης!»

download

Στη συνέχεια της ΧΑ:
Θα δείτε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, τον Χρήστο Παππά, να κρατάει περήφανα τη σημαία με το πουλί της χούντας.

Θα δείτε τη φωτογραφία του Μιχαλολιάκου με τον Ντερτιλή.

Θα δείτε ενότητα «Ύμνοι για τον Παττακό»  από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

«Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε.  Η δύναμη επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό, τι δεν λύνεται, κόβεται. Σπαθί». Στυλιανός Πατάκος για τη δολοφονία  του Σπύρου Μουστακλή

 

«Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω» Ρουπακιάς πριν τη δολοφονία Φύσσα.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε» Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός Χρυσής Αυγής. Τη δολοφονία την έκανε εν ψυχρώ σε δημόσιο χώρο ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της Χ.Α., εκτός του ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, τη συνέκρινε με τις δύο πιο εμβληματικές πολιτικές δολοφονίες, του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα.  Ο Μιχαλολιάκος βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, μπροστά σε 10 συγκεντρωμένους, είπε «Ζήτω η νίκη». Είναι το γερμανικό Sieg Heil.

 
Μαρτυρία από έναν συμμετέχοντα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σχετικά με την εκπαίδευση τους στη ΧΑ: «Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό και παραγγέλματα. Ακριβώς όπως στον στρατό. Αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν, που μας μάθαιναν στη βία,  με έκανε άλλο άνθρωπο. Αυτή τη βία ένιωσα στο πετσί μου, στο σπίτι μου. Αυτή τη βία την έβγαζα και στην οικογένειά μου, όχι σωματικά αλλά λεκτικά. Το να βγαίνουμε σαν Τάγμα Εφόδου και να ξυλοκοπούμε σχεδόν μέχρι θανάτου ‘πάκια’ (Πακιστανούς) ήταν καθημερινότητα, είχε γίνει χόμπι. Μας εκπαίδευαν σε αληθινά πυρά, με αληθινά όλα, περίστροφα, καλάνσικοφ για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Υπάρχουν φωτογραφίες μου με όπλα από μία εκπαίδευση που μας είχαν κάνει. Τότε, μας είχε εκπαιδεύσει ο … (αναφέρει το όνομα πρωτοκλασάτου βουλευτή της Χρυσής Αυγής) . ‘Όλα καταγράφονταν σε βίντεο, τα οποία τα έβλεπαν και έδιναν τα εύσημα οι ανώτεροι. Στη Χρυσή Αυγή κανείς δεν έκανε κάτι από μόνος του. Υπήρχε η ιεραρχία και οι εντολές ερχόντουσαν μέσω της αλυσίδας των ανωτέρων. Στρατηγός ήταν ο Μιχαλολιάκος και αντιστράτηγος ο Παππάς. Μετά ήταν οι συνταγματάρχηδες και ακολούθως είχαν βαθμούς οι υπόλοιποι. Μόνο όταν είχαμε έγκριση ή εντολή από τον στρατηγό ή τους ανωτέρους μας κάναμε το οτιδήποτε. Ξέρω ότι τον πυρήνα Νίκαιας τον είχαν σαν επίλεκτο πυρήνα, όλοι τον ζηλεύαμε γιατί ήταν αυτός που καθάριζε σε όλα».

 

«Βαδίζουμε στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας», δηλαδή σύμφωνα με την τακτική των Σπαρτιατών να δολοφονούν τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως. – Ηλίας Κασιδιάρης βουλευτής ΧΑ.
«Το κίνητρό μας είναι ο φανατισμός μας και θα το δείξουμε στους δρόμους» Αντ. Ανδρουτσόπουλος, μέλος της ΧΑ, πριν από τη δολοφονική επίθεση του 1998.
Η Χ.Α. αναρτά η ίδια βίντεο προβάλλοντας τις βίαιες πράξεις της όπως έκανε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Δ. Ψαρράς, και μετά το πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο συμμετείχαν ως επικεφαλής τα ηγετικά στελέχη της Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, με τον τελευταίο να το έχει προαναγγείλει κιόλας λέγοντας «Αν εκλέξουμε δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, έρχεται πογκρόμ».

Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης, Γ. Λαγός και άλλα στελέχοι του κόμματος, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και φυλακίζονται. Στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν αμέτρητα ναζιστικά σύμβολα, όπλα, μαχαίρια και άλλα εγκληματικά αντικείμενα.

evelpidon

Στη διάρκεια της δίκης μέλος της Χρυσής Αυγής χλευάζει μεγαλόφωνα την μάνα του νεκρού Φύσα για το παιδί της «Που είναι σήμερα ο γιός σου;»

Στις 18 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη, δικάζονται οι δύο χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν στις 17 Γενάρη 2013 τον 27χρονο Σαχζάντ Λουκμάν από το Πακιστάν.Ο Σαχζάντ Λουκμάν ήταν ένας μεροκαματιάρης που εκείνο το ξημέρωμα πήγαινε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή. Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον εντόπισε στις 3 η ώρα τη νύχτα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Η μέθοδος δολοφονίας του Σαχζάντ είχε τα ίδια χαραχτηριστικά με αυτά της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι δύο χρυσαυγίτες βγήκαν παγανιά ως τάγμα εφόδου οπλισμένοι με πτυσσόμενο μαχαίρι «πεταλούδα». Τον άφησαν στον τόπο με ένα «επαγγελματικό χτύπημα», όπως αυτό του Ρουπακιά.

 

Μόνο εξ αιτίας του γεγονότος ότι τη δολοφονία είδαν περίοικοι, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, έφτασαν οι δύο δολοφόνοι να συλληφθούν κάπου στο Σύνταγμα. Χωρίς να νιώθουν ότι υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να συλληφθούν, είχαν ακόμα πάνω τους το ματωμένο μαχαίρι. Στα σπίτια τους βρέθηκαν άλλες τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της οργάνωσηςτης Χρυσής Αυγής. Στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν επίσης κάρτες παραμονής μεταναστών, γεγονός που μας οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν επιτεθεί σε μετανάστη.

Τους προηγούμενους μήνες είχαν καταγγελθεί δεκάδες επιθέσεις που περιελάμβαναν από προπηλακισμούς μέχρι σοβαρούς τραυματισμούς, από χρυσαυγίτες κατά μεταναστών, Αριστερών, συνδικαλιστών και εν γένει όσων δεν χωρούσαν στα ναζιστικά ιδεώδη της Χρυσής Αυγής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής πριν τον Δεκαπενταύγουστο του 2012 στην οδό Αναξαγόρα στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη, επικρατεί ο τρόμος. Ένας ιρακινός κάνει το λάθος να κυκλοφορεί μόνος του. Πέντε μοτοσικλετιστές σταματούν δίπλα του. Κρατάνε ρόπαλα και μαχαίρια. Ο νεαρός πάει να ξεφύγει. Τον χτυπούν αλύπητα όλοι μαζί. Το θύμα πέφτει. Συνεχίζουν να τον χτυπούν με μανία. Ένα ασθενοφόρο παραλαμβάνει το θύμα που φέρει τραύματα παντού. Λίγες ώρες μετά θα ξεψυχήσει. Κανένας δεν συγκράτησε το όνομα του. Κανένας δεν θυμάται το όνομά του. Ήταν ο «Εικοσάχρονος Ιρακινός». Η Αστυνομία πήρε καταθέσεις από έναν μαροκινό, τον οποίο κυνήγησε η ομάδα των πέντε ατόμων, αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Ο ιρακινός κατευθυνόταν σε ένα αυτοσχέδιο τζαμί. Η ομάδα στη συνέχεια κυνήγησε ένα Ρουμάνο.

 

Την ίδια μέρα στη Βόνιτσα, δύο πακιστανοί, δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς μέσα στο σπίτι τους από ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη. ‘Ολες οι μαρτυρίες μιλούν για τάγματα εφόδου της ΧΑ.

 

Η «Χρυσή Αυγή» καλεί ανοιχτά σε βία τους αναγνώστες της ώστε να «μη μετατραπεί η χώρα σε πολυεθνική χοάνη» με το σύνθημα «Φωτιά και τσεκούρι στους νοθευτές της ράτσας!». Τον Ιανουάριο του 1997 η εφημερίδα του «Μετώπου Νεολαίας» δημοσιεύει ένα φανταστικό ρεπορτάζ- αφήγημα από το μέλλον, που προτρέπει τους αναγνώστες της να χρησιμοποιούν ρόπαλα τους μπέιζ μπόλ στις επιθέσεις τους, να οργανώσουν «επιτροπές πολιτοφυλάκων», να συλλαμβάνουν τους μετανάστες να τους δένουν με αλυδίδες, να τους τοποθετούν πινακίδες στο στήθος και να τους ακρωτηριάζουν. Το 2013 ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Παναγιώταρος θα δηλώσει σε ευρωπαϊκό κανάλι ότι-«οι έλληνες αγαπάνε το μπέιζ μπολ.

 

Το «επιχειρησιακό τμήμα της Χ.Α. έχει την ίδια όπως και το πολιτικό τμήμα αυτής ηγεσία και την υπό αυτήν κατά τόπους διοίκηση (βουλευτές, περιφερειάρχες, πυρηνάρχες) και στρατιωτική δομή, ενώ τις σχέσεις των μελών διέπει η απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρων. Η επιχειρησιακή δράση της υλοποιείται εκτός των γραφείων αυτής, πάντα υπό την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, ενίοτε δε και βουλευτών με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο και προκαθορισμένους κανόνες δράσης από επίλεκτες ομάδες μελών της (τάγματα εφόδου) …» – Από τα εγχειρίδια της Χρυσής Αυγής.

H εκπαίδευση των μελών περιλαμβάνει σκοποβολή στο Χαϊδάρι και «συντηρητική εκπαίδευση» που κρίνει ο «Λοχαγός» Γερμενής (αργότερα έγινε «Ταγματάρχης»). Τα τάγματα έχουν την ονομασία «Τμήμα Άμεσης Επέμβασης», ΤΑΕ. H εκπαίδευση τους αφορά επιθέσεις σε πλήθος, άμυνα με ασπίδες και ρόπαλα, τρόπους χρήσης μαχαιριών.  Για τις ορκωμοσίες των νέων μελών: «Τα νέα μέλη υποχρεώνονται να περάσουν τα προηγούμενα σε φανατισμό και μίσος προς τους αντιπάλους. Στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο κάθε παραμονή των γενεθλίων του Χίτλερ συγκεντρώνονταν κι έκαναν ολονυχτίες. Πριν ένα χρόνο προσκάλεσαν Γερμανούς νεοναζί για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τα Ίμια και έκαναν επίσκεψη τιμής στο νεκροταφείο».

upl5310898caf66e

Είναι οι ίδιοι που βρέθηκαν έξω από σχολείο στο Πέραμα, να δέρνουν γονείς, εκπαιδευτικούς και συνδέσμους γονέων και να μπαίνουν με βία σε σχολείο, τρομοκρατώντας παιδιά, γιατί δέχτηκαν στο σχολείο τους εγγραφές παιδιών από τους πρόσφυγες που έφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία… Ποιος τους προικοδότησε αυτούς τους δολοφόνους, τα εκτρώματα της βαρβαρότητας και της βίας με το χρίσμα της εθνοφυλακής;
Όλο το πιο πάνω αποκαλύπτει τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς των τελευταίων δεκαετιών. Και λυπούμαι που κανείς δε μπαίνει στον κόπο να μάθει ποιοι είναι οι Χρυσαυγίτες. Και ως εκ τούτοι οι μεταχοσχευμένοι ομοαίματοι ΕΛΑΜίτες.

xristou

Η Χρυσή Αυγή με σλόγκαν το  «Αίμα και τιμή» έχει στο βιογραφικό της φόνους, των οποίων έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη ανοικτά και  με αυταρέσκεια! Η Χρυσή Αυγή είναι συνδεδεμένη με την Χούντα. Η Χρυσή Αυγή είναι οι μετεμψυχωμένοι  επίγονοι του Ναζισμού. Της μεγαλύτερης ατιμίας που έγραψε στο βιογραφικό της η παγκόσμια ιστορία. Η Χρυσή Αυγή κλώσησε αυγά και έχεσε το ΕΛΑΜ στην Κύπρο. Ομογάλακτοι, απόφοιτοι  του Μιχαλολιάκου, έχουν βιογραφικά μαχαιροβγάλτη όσοι φοίτησαν κοντά του.

Η Χρυσή Αυγή όπως και κάθε νεοφασιστικό κόμμα, έχει μια σπουδαία τακτική ιστορικά. Καταφέρνει να ακμάζει σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων. Είναι χρόνιο σύμπτωμα των οικονομικών κρίσεων. Εποχές που κόσμος πεινά, βγάζουν τη μάσκα του λύκου, φοράνε την ποδιά της καλής γιαγιάς και μοιράζουν «νοιάξιμο». Πολιτική παιδεία, κοινωνική κουλτούρα και στοιχειώδη του πολιτισμού δεν έχουν, δεν ήταν αυτά τα μαθήματα από το αγαπημένο βιβλίο που κοσμεί της βιβλιοθήκες όλων τους, τον «Αγών μου» του Χίτλερ. Τυχοδιώκτες δίχως προηγούμενο, κάνουν το εξής λαϊκισμό. Επενδύουν σε γερατειά και ευπαθή στη φτώχεια κόσμο, και με τον προφίλ του λαϊκού παιδιού, μοιράζουν τρόφιμα και χρήμα. Χρήμα που ούτε θέλω να μιλήσω από πού προέρχεται… Ο κόσμος λέει, ρε μπας και αυτά που τους αποδίδουν είναι μούφες; Κοίτα τα, τι καλά παιδιά. Ας τους ψηφίσουμε κι αυτούς να τους δώσουμε μια ευκαιρία.

 

Και με φτηνές επικοινωνιακές αρετές, οι μαλαγάνες των συνειδήσεων μας επενδύουν στη νοημοσύνη της απλότητας. Και κάπως έτσι, κι οι αδελφοί τους ΕΛΑΜίτες,  της λευκής φυλετικής συνείδησης, οι βαρυφορτωμένοι από βία κι εγκλήματα, εξημερωμένοι στα μυαλά πολλών, με αξιολογήσεις που μπάζουν, μηνώντας τον εξαγνισμό τους, καλά καμουφλαρισμένοι, δένουν μουράγιο και στη βουλή. Και κάπως έτσι, με αφώτιστο τον βίο και πολιτεία τους, έχουν ένα ποσοστό 5,7% . Και κοινωνούμε το κουφάρι του Ναζισμού. Και κάπως έτσι, ο σωφέρης του Μιχαλολιάκου   άρχεται σε «κόμμα» στον τόπο μου.

PROEDROS ELAM ARISTERA

 

Αυτοί δεν είναι χρήσιμοι στον τόπο μου, ούτε στην εθνική ενότητα. Κυρίως η ανοχή τους δε βοηθά να τα έχω καλά με τη συνείδηση μου. Και κάποιοι άλλοι πρέπει να δουν με καθαρότητα, τι ασπάζονται και τι εκπροσωπούν. Η ασυλία και η νομιμοποίηση τους, το χάϊδεμα στο κεφάλι, τα σιρόπια με την απάντηση των ερωτηματολογίων τους, τους δεν είναι δείγμα δημοκρατίας αλλά το γέρας μια ντούρας συναυτουργίας. Είναι μια πειθήνια φυγομαχία κατά της δημοκρατίας που έχει σιμά της τα εγκλήματα και τους κλείνει το μάτι με νάζι.  Δεν ήθελα κύριε ΠτΔ να τους σαμποτάρετε απλά, αλλά να βάλετε τελεία και παύλα στο έκτρωμα αυτού του μορφώματος. Το ντάντεμα σας αποτελεί ντροπιαστική άξια κοπάνα από τα ηθικά ανθρώπινα καθήκοντα.  Κι η μούχλα της απόφασης, το βούκινο του μυαλού σας να τους συναναστρέφεστε είναι αδειασμένη από συνείδηση μπροστά στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κι αυτό το χαίρε μαζί τους, ήταν το προδοτικό στερνοφίλημα της Προεδρίας σας. Η τελευταία γραμμή της ανεκτικότητας. ‘Όλα τα άλλα είναι σάχλες βαρυφορτωμένες με ματαιόδοξες επιμελείς διπλωματίες. Και αυτά είναι για μένα μπούρδες . Γιατί δεν είστε ερασιτέχνης στις ρήξεις.  Ξέρω πως δεν πάσχετε από ντελικατισμούς και λεπτολογίες. Και πλέον έχω κλονιστεί κι έχω τις αμφιβολίες μου για το βαθύτερο νόημα αυτής της συναναστροφής. Για το πόσο τελικά ταιριάζουν τα χνώτα σας. Που στην επιστολή σας μάλιστα σε αυτούς, έχετε περίτεχνα σχεδόν συγχρωματιστεί κτίζοντας σχέσεις στοργής μαζί τους.

xristoy-elam__article

Λυπάμαι μα μόλις έχετε ξεράσει στην ιστορική μνήμη της ανθρωπότητας για 5000 ψήφους. Θέλω να είχατε κάνει ρήξεις και τομές, αυθάδικα, αποφασιστικά, ακέραια. Ως ηθικό καθήκον στα ανθρώπινα κοινωνικά ένστικτα του πολιτισμού. Κι αυτό δε θα ήταν ένας άλλος φασισμός αλλά η ανάταξη σας στο απέναντι πεζοδρόμιο κατά του φασισμού, του ναζισμού, του ρατσισμού, της βίας, των φόνων, του πιο ντροπιασμένου αποκυήματος της σύγχρονης ιστορίας.

 

One thought on “Πως μπορείς ΝΑΖεΙς μαζί τους ΠτΚΔ

 1. Έχω διαβάσει το άρθρο σας και επιτρέψατε μου τις δικές μου παρατηρήσεις. Προτού αυτού, θα ήθελα να καταστήσω σαφές πως είμαι κάθετα ενάντια σε οποιαδήποτε συνεργασία ή συνδιαλλαγή με το φασιστικό ΕΛΑΜ. Δηλώνω αντιφασίστας όπως δηλώνω και αντικομμουνιστής. Ήτοι πολέμιος οιασδήποτε ιδεολογίας συγγενούς προς αιμοβόρα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
  Επί του προκειμένου. Κατ’αρχην θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας από αυτόν του οιουδήποτε πολιτικού, αρχηγού κόμματος ή μη. Οι κ.κ. Αβέρωφ, Άντρος Κυπριανου, Μαλάς και οποισδηποτε άλλος έχουν και το δικαίωμα, την υποχρέωση θα έλεγα εγώ, αλλά και την ευχέρεια να αρνηθούν όχι μόνο συνδιαλλαγή αλλά ακόμα και αυτόν τον διάλογο με τέτοια πολιτικά μορφώματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως δεν έχει και δεν του επιτρέπεται να έχει αυτήν την πολυτέλεια. Είναι θεσμός που καλυπτει το σύνολο των πολιτών του κράτους του οποίου ηγείται. Επχει υποχρέωση, βάσει Συντάγματος, να λειτουργεί και να ενεργεί ισοτίμως και άνευ διακρίσεων. Όταν δε απαιτούμε από αυτόν να παρακαθεται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με τους Τουρκοκύπριους και εσχάτως και με τους Τούρκους, δεν μπορεί την ίδιαν ώρα να ζητούμε από αυτόν να αρνείται τον διάλογο με ομοεθνείς επειδή υπάρχει ιδεολογική διαφορά. Και η ενέργεια του ΠτΔ υπό αυτό το πρίσμα και πολύ ορθά έγινε. Είχε την υποχρέωσει να παραλάβει τα αιτήματα των. Δεν ήταν όμως υποχρεωμένος να προχωρήσει σε συνδιαλλαγή μεταξύ τους. Εξ ού και απέστειλε την επιστολή στη οποία αφού αναφέρει την υποχρέωση του για διάλογο, χωρίς να προβεί σε απάντηση του ερωτηματολογίου, καταθέτει τις πάγιες θέσεις του στο Κυπριακό. Αν έπραττε διαφορετικά θα ήταν αντίθετος προς τον θεσμόν τον όποιον εκπροσωπεί. Θα είχε, για να χρησιμοποιήσω την έκφραση σας, «ξεράσει» την δημοκρατία για χάριν των όποιων ιδεολογικών του διαφορών.
  Επαναλαμβάνω ότι η ιδεολογία μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν του φασιστικού αυτού εκτρώματος. Δηλώνω φανατικός υποστηρικτής της Δημοκρατίας.
  Κι επειδή ως τέτοιος θέλω να λειτουργώ, θα μπορούσα να σας αντιπροβαλω το επιχείρημα ότι το ΕΛΑΜ, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταδικαστεί ή κατηγορηθεί για οποιοδήποτε έγκλημα, όπως η αδελφή συμμορία εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, η άποψη μου είναι πως η ενδυνάμωση τόσον της Χ.Α. στην Ελλάδα όσο και του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, πέραν του γεγονότος ότι τέτοιου είδους εκτρώματα αντρώνονται μέσα σε εποχές οικονομικής κρίσεως,ένας άλλος σημαντικός παράγοντας ειναι ο πόλεμος τον οποίον επιχειρούμε να κάνουμε κατα τους. Όχι πόλεμο με επιχειρήματα αλλά με διώξεις, φωνασκίες για αποβολή και απόρριψη. Αυτό είναι που τους δυναμώνει. Παρακολουθήστε την αντίδραση συμπολιτών μας, όχι απαραίτητα οπαδών του ΕΛΑΜ, όταν ο κ. Μαλάς δήλωνε πως δεν προτίθεται να παραλάβει τον φάκελο. Και το επιχείρημα τους ποιο ήταν; Ορίστε! Ευαγγελίζεται την δημοκρατία και αρνείτε τον διάλογο.
  Θα μπορούσα για ώρες να παραθέτω ανάλογα επιχειρήματα.
  Σκοπός μου δεν είναι η αντιπαράθεση μαζί σας αλλά η παράθεση μιας διαφορετικής άποψη στο άρθρο σας.
  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s