22154494_10154830671131776_5316685287957661460_n

 

Επειδή εγώ ξέρω σε όπως τον κάλπικο ππαρά, και επειδή τελευταία πιάνουν σε οι βίδες εύκολα, θέλω να καλμάρεις και να δεις γύρω τζαι πίσω σου. Και μετά μπροστά σου.

Πίσω σου να δεις πόσα μας έδωκες ούλλους. Την αγάπη, την στήριξη, τον πάτσο να ξυπνήσουμε. Σε μένα, στες μονογονιές σου, στους φίλους σου, στους φίλους μου, στο κόμμα σου, στους πρώην σου, στην μάνα, την αρφή μου, τα παιθκιά σου, την κοινωνία ολόκληρη την οποία σούζεις και μετακινάς. Τζαι εν έσσιει ουτε έναν γυρώ σου να μεν σε αγαπά τζαι να μεν σε θαυμάζει. Που εν θα διαν την ψυσσιην του αν επάθαινες τίποτε.

Γυρώ σου, να δεις ότι δεν έχεις νύκτα και μέρα μόνη σου γιατί ο κόσμος ούλλος θέλει ναν γυρώ σου, να παίρνει που τες έξυπνες ατάκες σου, που την ενέργεια τζαι που την γνώση σου. Τζαι που τζίνην ούλλη την βοήθεια που προσφέρεις σε ούλλους απλόχερα.

Έσσιει που τα ψες που μου στελλουν ως τζιοι οι μονογονιές σου τζαι τουτοι ουλλοι που βοήθησες τζαι εν ξερει κανενας, για να σου κάμουν σαρπράις…τόσον δικόν τους άνθρωπο σε θεωρούν.

Ήμουν τσιγκούνα στα αισθήματα…πολλά επιφυλακτική… εν που σε θωρώ που διάς σιονοτά τα πάντα σου που άλλαξα. Τζαι ότι έκαμα στη ζωή μου, στην μόρφωση τζαι στην ανάμειξη μου την κοινωνική, εν που σένα που το πιασα. Τζαι ενηξέρω πόσοι άλλοι.

Οι μάχες σου εν μάχες μου σε ότι χρειαστείς, τζαι σου ορκίζομαι πλεον προσωπική μου υπόθεση, όπως τζαι οι δικές μου μάχες ήταν πάντα τζαι δικές σου μάχες. Και που ενηξερω αν αρκει μια ζωη να στες ανταποδώσω.

Ξέρω πως τζαι στο γραφείο, τζαι στα παιθκιά σου, τα ίδια απαιτάς. Να μορφώνονται, να εξελίσσονται, να παράγουν, να έχουν γλίορα αντανακλαστικά, να κόφκει ο νους τους, να φακκούν του θκιαόλου μες τα μάθκια. Καμιά φορά απαιτάς το τόσον πολλά ξιάννοντας ότι ένεχουν ούλλοι τα σκιλλς σου, η την ευφυΐα σου ή τον τσαμπουκκά σου. Εν τζαι γίνεται ούλλες να κουμαντάρουν, τακκούνια, σιηλιες αναληψεις σε πραματα, κοπελούθκια φοιτητές, καφκάες με μηχανικούς, ισιωτάες, υδραυλικούς, στενά φουστάνια, ππι αρ, δίαιτες, γυμναστήρια, πρωινά κολύμπια σσιιμώνα καλοτζαίρι, τες πονεμένες τις κοινωνίας, ιδεολογικές μάχες, ολόκληρο γραφείο σε εποχές κρίσης, διδακτωρικά, εξόδους, μεθύσια, πρωτοποριακές ιδέες, πρυτάνεις, τηλεοράσεις, εφημερίδες. Ορκίζομαι σου, ένηξερω άλλην σαν εσένα. Να ειναι τούτα ούλλα τζαι ταυτόχρονα ναν το απόλυτο θηλυκό. «…Και σενα που σε ήξερε κι η πέτρα που σηκώνω, τρομάζουν όταν έρχεσαι κοντά..» λαλεί και το άσμα.

Μπροστά σου στο μελλον δε, που ηδη προδιέγραψες, για να δεις ότι το πάθος σου ούλλον, επήρεν την κοινωνία μπροστά τζαι άφηκεν την ήδη καλλύττερη σε σσιλλια θκυο πράματα. Τζαι εν πολλοί οι ανθρώποι που θα δουν άσπρην μέρα εξαιτίας σου. Τζαι που φακκούν τούμπες να καταφέρουν να σταθούν δίπλα σου.

Μακάρι να χα την σιουρκά σου που ότι έρτει σε τούντην ζωή ξέρεις να το χειριστείς και χασκιάζεις με. Μακάρι να χα την σσιασσιούρα σου να κάμνεις πράματα τζαι να θωρείς πιο μπροστά που τους άλλους. Μακάρι να είχα το αίσθημα ευθύνης σου. Κάμνεις μου τζαι την κατζιά τζαι την σσιύλλα κάποτε, αλλά μετά πιάνουν σε οι τύψεις γιατι η ψυσιή σου εν πιο μεγαλη που τες απαιτησεις τζαι τες μαχες σου. Εν πολλά τα βάρη που χρειάστηκες να σηκώσεις τζαι ενηξερω πως καταφέρνεις να το κάμνεις να φαίνεται παντα εύκολο. «Κουβαλά 4 αμαξούθκια αρχίδια τουτη» είπαν σου. Τζαι ποιος να βρεθεί να σσιει τόσα για να σταθεί είτε δίπλα σου είτε απέναντι σου τζαι να μεν τον καππελλώσεις. Αθυμάσαι βέβαια κάποτε να γίνεσαι καττούα τζαι παραπονιάρα αλλά αν έσσιει κάποιος εικόνα που την Αρτζέντα, μεινίσκει του το άλλο το σαρωτικό. Το μεγάλο το θάρρος το κοινωνικό. Το θράσος τζιη χαριτωμένη αδιακρισία που αν την είχαν άλλοι εν θα ταν αποδεκτή κοινωνικά ή εν να αγκριζουνταν οι αποδέκτες της. Που σαν λαώνεσαι τζαι μιλάς του άλλου δυνατά, για κλαίεις τζαι σσιήζεσαι, σύρνεις τζαι έναν γέλιο που ακούν ως δίπλα στα δικαστήρια. Που σαν λαώνεσαι των δικαστών τζαι κάμνεις τους τζαι ψαρώνουν, μολις φκεις που την αίθουσα χασκογελάς μόνη σου τζαι φυρνεσαι του γέλιου, τζι ο φτωχός ο εντιμότατος εν ακόμα μέσα σιοκαρισμένος τζαι τρομοκρατημένος. Που ούλλες οι ιδέες σου επιάσαν τόπο, καμιά εν εμεινε στην θεωρία. Δε μπροστά τζαι πισω ποσα εκαταφερες. Ποσα εσαρωσες τζαι ποσα εσασες σε τουντον τοπο τζαι σε ποσες ανθρωπινες ζωες.

Ότι τζιαν σου φέρει το μέλλον εσυ εισαι ο μάστρος του. Τζαι δωκε τζαι λιο άλλοθι τζαι σε κανενα γκόμενο που τουτους ούλλους που σου κοντοσυνάονται. Τζια ας έχει θκυο αμαξούθκια αρχίδια αντί τέσσερα. Εν εισαι γεναικα να σαι μονη σου. Τζιαν ροχαλιζει εν πειράζει, βαλλε τον στον καναπέ.

Θέλω φέτος να μου φέρεις θείο.

Επίσης φέτος ευχομαι να κάμεις ακόμα πιο μεγάλα πράματα τζαι επιτελους να δωκεις μια πολλα ανατρεπτική πρόταση στο διδακτωρικό σου. Εσσιεις πολλα σπουδαιους συνεργατες στο γραφείο γιατι πάντα εθκιάλεες τους καλύτερους τους πιο φιλοτιμους, τους πιο εξυπνους. Εν θα μεινει τιποτε πισω. Για αυτόν καμε κατι τζιαι για σενα! Ειμαστεν ουλλοι διπλα σου, λεω σου το που την ψυσσιη μου. Εισαι ακόμα teenage σε ούλλα. Εμφάνιση, αουτφιτς, όρεξη, ορμές, ενέργεια, διάθεση, δίψα για ζωή τζαι εξέλιξη, σώμα φάτσα, επαναστατικότητα για να πνάσεις που τα τωρα. Τζαι οι αγκαλιές μας ούλλων εν δαμέ δεδομένες.

Τα κοπελούθκια σου εφκήκαν τέλεια, γνήσια τέκνα σου, ο καθένας τόσο διαφορετικός, τόσον έξυπνοι, τόσο ξεχωριστοί, τόσο καλές ψυσσιες τζαι μυαλα τζαι πατούν στα πόθκια τους, εμπνέουνται που σενα τζαι τα κατορθώματα σου, την στήριξη σου, τες επιλογές τζαι τις αρχές σου. Tζαι που τους αγαπώ ακριβώς σαν αδέρφια μου όσον αγαπώ εσένα σαν μάνα μου, σαν το πιο κοντινον μου άνθρωπο. Για τζίνους και για μενα τζαι την Νικολέττα τζαι ούλλους είσαι φίλη, μάνα, αρφή, πρότυπο. Εδωκες μας ούλλα τα εφόδια για να γύρεις τωρά πίσω λιο τζαι να περάσουμε καλά. Εστήριξες τους γονιούς μου, αγαπάς τζαι νοιάζεσαι τον παπά των κοπελουθκιών σου, ακόμα τζαι τους πρώην σου, τους φίλους σου, απόδειξες πολλά σε τούντην κοινωνία, ως γυναίκα ισάξια τζαι πιο πολλά που άντρες, ως πολιτικό ων, ως φεμινίστρια, ως καθαρά αριστερό μυαλό, ως επαγγελματίας τζαι ως άνθρωπος. Τωρά ζήσε για σενα. Θα πινουμε τες βοτκες μας μαζί σου τζαι εγω τζαι οι γιούες σου, τζαι σιουρα σε λιο τζαιρο ακομα και η Βερόνικα τζαι θα λαλουμεν τα αισθηματικά μας, τα σεξουαλικά μας, τες αποτυχίες μας τζαι τες επιτυχίες μας τζαι θα καμνουμεν τζαι συζητήσεις ποιότητας. Αν δεν εν για σενα τουτη η ζωή , τοτε για ποιον ενει; Ότι άλλον θα ναι άδικο.

Συνέχισε να μας σιοκάρεις ευχάριστα, να φέρνεις τα πάνω κάτω σε τούντην κοινωνία, φτύννε ουλλα τα ανάξια πρότυπα όπως κάμνεις που μιτσιά. Το αστέρι σου εν μεγάλο. Εν εγέννησεν αλλην Αργεντούλα τούτο το νησί. Μπορώ να γραψω 6 τομους βιβλια για σενα τζαι παλε κανενα κεφάλαιο να μεν επαναλαμβάνεται. Ότι κάμνεις καμαρώνω το, όπως τζαι καθε φορα που ερκεται καποιος τζαι μιλα μου για σενα, αππώνουμαι τζαι παίζω την ωραία.

Να ζήσεις αλλο σσίηλλια χρόνια, τζαι το έναν ναν καλύτερο που το άλλο για σένα, τζαι πολλά πιο καλά που το παρελθόν σου. Να ζήσεις έρωτες τζιαι επιτυχία τζαι να δεις την κοινωνία που ονειρεύκεσαι. Δικαιη ειρηνική τζαι χωρις κοινωνικές ανισοτητες και αδικιες. Τζαι ανθρώπους άξιους να σταθούν στο ύψος της αξίας της ζωής.

Δωστης ζωης να άψει τζαι πιασε την αγαπη που γυρώ σου, μεν δειχνεις συνεχεια σαν να μεν την χρειαζεσαι. Σε αγαπώ και σε θαυμάζω και ευχομαι μια μερα να γίνω το 1/10 που τζινον ουλλο που είσαι! Τζαι κλαίω τζιαι νακκον τωρα που τα γραφω τζαι θυμουμαι ποσα πολλα μου έδωκες τζαι μενα τζαι οποιους αγαπησες τζιαι εκτιμησες τζαι εμαράζωσες σε τουντην ζωή.

Για αυτόν κανονισε να πιουμε να γιορτάσουμε την διαχρονική σου εφηβεία! Ξαπολα τα «αμαξουθκια» σπιτι για λιο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s