didaskontas-taksi-ypodoxis-prosfigwn-empeiria-zois-dazzein-foto

 

Για όσους λένε ότι η νέα γενιά παιδιών υστερεί σε νοοτροπία, ενδεχομένως να χρειάζεται να το ξανασκεφτούν. Την ωρα που οι “μεγάλοι” έχουν πάθει γλωσσοδέτη και ανέχονται όσα γίνονται…Την ώρα που οι “μεγάλοι” χαντακώνονται, με ανάξιες κοπάνες από την ευθύνη στο να βάλουν αντιστάσεις στις νεορατσιστικές ρητορείες που σαπίζουν και βρωμίζουν τον κόσμο μας, την ίδια ώρα τα παιδιά των σχολείων έχουν καλύτερα αντανακλαστικά και ξεσκεπάζουν κι αποκαθηλώνουν τα βούκινα της κοινωνίας.

Τα παιδιά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, απαλλαγμένα από την αβουλία, αδειάζοντας όλους μας, χωρίς κωλυσιεργίες ή λιποταξίες. Τέτοιες ανακοινώσεις, στείρες από δικαιολογίες και ελαφρυντικά για τους τραμπουκισμούς των ρατσιστών, και κυρίως της μπούρδας των επιχειρημάτων τους, μας βγάζουν από την κοινωνική σαστιμάρα και δίνουν το τέμπο. Τα παιδιά γίνονται ο πρόλογος μιας άλλης ζωής, σίγουρα ομορφότερης και σίγουρότερα δικαιότερης.

*Βάζω πιο κάτω την ανακοίνωση τους:
__________________________________________________

Παρέμβαση του 15 μελούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα για τα γεγονότα στο 1ο Δημοτικό Περάματος:

Ιαν 27, 2017 :

Με αφορμή όσα έγιναν πριν λίγες μέρες, ως μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση. Σε αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνουμε σχολικά είδη και τρόφιμα, θέλουμε όμως να εκφράσουμε και ορισμένες σκέψεις μας.

Πριν μία βδομάδα περίπου συνέβη κάτι απαράδεκτο. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι σε όλους μας γνωστό. Εξάλλου εκπροσωπείται και στο Κοινοβούλιο.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν μπήκαν μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο του Περάματος ορισμένα γνωστά πρόσωπα του κόμματος μαζί με κάποια οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής Περάματος για να διατυμπανίσουν την ανώτατη ελληνική κληρονομιά και το πόσο τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας θα τη διαφθείρουν. Αυτά είναι τα γεγονότα.

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την πράξη και θεωρούμε αυτό το μέρος της κοινωνίας μας το λιγότερο ντροπιαστικό. Ακόμα πιο ντροπιαστική όμως είναι η ανοχή.

Γι’ αυτό και μιλάμε. Το να είσαι πρόσφυγας σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει να έχεις πολύ νωρίς απορίες που δεν μπορεί να λύσει ούτε η μαμά σου. Κάποιες φορές να μην ξέρεις που είναι η μαμά σου και άλλες να ξέρεις αλλά να φοβάσαι μόνο στη σκέψη να το ξεστομίσεις. Σημαίνει σκοτάδι και το φως να μην είναι πάντα καλό. Σημαίνει ότι τα πεφταστέρια στη χώρα σου αντικαταστάθηκαν από βόμβες.

Σου είπαν ότι θα πας σχολείο. Είχες ήδη μάθει το ελληνικό αλφάβητο. Την πρώτη μέρα θα έβαζες το δαχτυλίδι που σου χάρισε μια κοπέλα από εδώ. Ήθελες να μάθεις για τη χώρα που οι άνθρωποι της σου έδιναν δαχτυλίδια και σου μάθαιναν το αλφάβητο. Για το μέρος που είχε πεφταστέρια. Εμείς τα παρακολουθούμε όλα αυτά από τα σπίτια μας. Ένα μικρό ψήγμα της πραγματικότητας των προσφύγων αντικατοπτρίζεται στην αρχική μας σελίδα.

Έχουμε λοιπόν κάποιες παρατηρήσεις να κάνουμε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής λογικής. Η κοινή λογική λέει ότι αν θέλεις το καλό του έθνους σου, θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επιθυμούν να γίνουν μέρος του.

Η κοινή λογική λέει ότι όταν έπεσε και χτύπησε το παιδί από τη Συρία και όταν μαχαίρωσαν το Φύσσα, το ίδιο αίμα λέρωσε τα ρούχα τους.

Τονίζουμε επίσης ότι θεωρούμε τις πράξεις των τραμπούκων της ΧΑ το λιγότερο απάνθρωπες και επικίνδυνες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε στα αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και οι δάσκαλοι μας και αν όχι όλοι αυτοί τότε σίγουρα εμείς θα αντισταθούν στην επιβολή των υπανθρώπων που θέλουν να λερώσουν την καθαρότητα και την ενάργεια των παιδιών.

Γιατί αυτό είναι. Όχι λαθρομεταναστάκια. Όχι λαθροπρόσφυγες. Παιδιά.

Πρόσφυγας σημαίνει πολλά πράγματα. Πρόσφυγας σημαίνει φοβισμένος. Πρόσφυγας σημαίνει να έχεις ως μόνο στήριγμα τον συνωστισμό. Πρόσφυγας σημαίνει αποκλεισμένος.

Εμάς λοιπόν είναι καθήκον μας αλλά και επιθυμία μας να ταχθούμε στο πλευρό των αποκλεισμένων από αυτή τη ζωή και να το δηλώνουμε απροκάλυπτα.

Δίνουμε το χέρι όσους πέφτουν και στεκόμαστε δίπλα σε όσους τολμούν να αντιστέκονται σε πείσμα όλων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s