coalition-logo.jpg

ΠΡΟΣ: ΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΜΕΟΥ

ΑΝΕΥ ΒΛΑΒΗΣ

Κύριε Συμεού

Σας έχω ακούσει -μετά την πνιγερή σας ανάγκη για παρέμβαση- στην εκπομπή της κας Αλεξανδρινού, για θέμα της προηγούμενης ημέρας και που παρ’ ότι ήδη τοποθετήθηκε ο κος Κ.Μιχαηλίδης (αστυνομικός διευθυντής) την προηγούμενη μέρα, θεωρήσατε σκόπιμο να δώσετε αισχρή συνέχεια.

Λυπάμαι να σας πω πως είσαστε ο τελευταίος που η αστυνομία έπρεπε να προτρέψει, ή, επιτρέψει, να βγει να μιλήσει και να υπερασπιστεί τους άντρες της, εάν το ζητούμενο ήταν να δημιουργήσει καλές εντυπώσεις. Κυρίως όμως την ίδια ώρα που ενημερώνομαι πως βρίσκεστε σε διαθεσιμότητα. Επίσης να σας πω πως η στάση σας μου έχει προκαλέσει αηδία και μεγάλο προβληματισμό.

Ωστόσο δε με εξέπληξε σε καμία στιγμή.

Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττουν αρκετά μέλη των σωμάτων ασφαλείας, για εσάς είναι γάργαρο νεράκι που πίνετε και ποτίζετε για χρόνια το Σώμα.

Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίες έχουν τεκμηριωθεί από τη Διεθνή Αμνηστία, προσπαθούν να κατασταλθούν στη συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, για δικαιώματα που είναι αυτονόητα σε κάθε κράτος που θέλει να έχει τη σοβαρότητα να ονομάζεται δημοκρατικο, για εσάς όπως μιλά η ιστορία σας στην αστυνομία, οι παραβιάσεις αυτές δεν συμβαίνουν εν κενώ, αντίθετα σας είναι τόσο modus vivendi όσο και modus operandi.

Επίσης επιτέλους ας σας ενημερώσει κάποιος πως από τη γέννηση της σύγχρονης διεθνούς έννομης τάξης με την Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ έως και σήμερα, όλα τα διεθνή και εσωτερικά νομοθετήματα που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποκλείουν κατά τρόπο απόλυτο τη χρήση βίας χωρίς να επιτρέπουν οποιαδήποτε εξαίρεση που να δικαιολογεί τη χρήση αυτής σε κάθε μορφή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ απαγορεύει ρητά την υποβολή κάθε ανθρώπου αδιακρίτως «εις βασάνους και εις ποινάς ή μεταχείρισιν απανθρώπους ή εξευτελιστικάς». Πιο σύγχρονα υπάρχει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά που να σας αφορά…

PoliceBrutality1

Τα κρατικά όργανα υποχρεώνονται όχι μόνον να σέβονται και να μην θίγουν με τις ενέργειές τους την αξιοπρέπεια του ανθρώπου αλλά και να την προστατεύουν με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από κάθε προσβολή, είτε αυτή προέρχεται από ιδιώτες, είτε από κρατικά όργανα με αφορμή την άσκηση κρατικής εξουσίας. Όχι να τα καθιερώνουμε ως ένα ενδημικό φαινόμενο υποταγής, της καθημερινότητάς μας.

Η συνταγματική απαγόρευση είναι γενική και ανεξαίρετη καθώς η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος και τη βασικότερη αρχή ενός κράτους δικαίου. Ένα κράτος που συστηματικά ανέχεται, ή μάλιστα οργανώνει βασανιστήρια, βία και εξευτελισμούς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βρίσκεται σε κατάσταση βαρβαρότητας. Μια δημοκρατία που λειτουργεί σωστά έχει πολλους τρόπους να προφυλαχθεί από τους κακούς δημόσιους λειτουργούς.

Μάθετε κύριε Συμεού, πως όσο υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές, η αστυνομία θα είναι «εχθρός» του πολίτη.

time-baltimore

Για αυτό και φοβούμενος την ακόμα μία φορά λαϊκή κατακραυγή, με την ανάσα κομμένη, τρέξατε να στήσετε το «φιάσκο» όπως τόσο καλά κατά κόρον ξέρετε να κάνετε τόσα χρόνια.

Ο αστυνομικός αυτός τήρησε τα, για εσάς αρεστά και θαυμαστά πρότυπα κατάχρησης εξουσίας (Μάθετε ότι η υπόλοιπη κοινωνία τα έχει καταδικάσμένα στη συνείδηση της). Και έτσι νιώσατε αυτή την ανάγκη να βγείτε στον αέρα για να δώσετε στον συνάδελφο σας το πλεονέκτημα της ηθικής υπεροχής και να μειώσετε εμένα. Κύριε Συμεού, είναι προφανές ότι προσπαθείτε να επιφέρετε βλάβη στα υπερασπιστικά και νομικά µου δικαιώµατα.

Κύριε Συμεού, έχετε απωλέσει ο ίδιος και οι όμοιοι σας κάθε στοιχείο σοβαρότητας, δίκαιου κι ελευθερίας, ως στυλοβάτες ενός βάρβαρου συστήματος και έχετε προκαλέσει αποτροπιασµό σε εμένα και σε κάθε δημοκρατικό και νοήμονα πολίτη.

Η βία κάθε μορφής κύριε Συμεού, είτε ως μέσο καταστολής, είτε γενικότερα ως μέσο εκφοβισμού, σε βαθμό που ξεπερνά πολλές φορές τα όρια που τίθενται από τους οργανικούς νόμους που διέπουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου σώματος, φτάνουν να προσβάλλουν θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα τα οποία κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει κυρώσει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τι σας ενόχλησε; Η καταγγελία; Υπάρχει καμία άρρητη συμφωνία να μη συζητάμε τα περιστατικά βίας, αυθαιρεσίας και εξουσιαστικής επιδειξιομανίας της αστυνομίας; Τι θέλουν οι αστυνομικοί σας; Τα θύματα τους να κρατούν «μόκο» για να αποτελούν ζώντα παραδείγματα της παντοδυναμίας τους;

images

Λυπάμαι, γιατί αυτοί είναι η εξαίρεση που προσβάλλουν ταυτόχρονα τους εκατοντάδες αστυνομικούς που ενσυνείδητα ασκούν καθημερινά τα καθήκοντά τους και προκαλούν ντροπή σε όλους μας. Περιστατικά κατάχρησης εξουσίας με βάση την ούτω καλούμενη διακηρυγμένη πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της ηγεσίας της Αστυνομίας, έχουν ως αρχή την ένδειξη μηδενικής ανοχής και δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα και ούτε έχουν θέση στην Αστυνομία. Τέτοια μέλη όχι μόνο δεν έχουν χώρο στο Σώμα της Αστυνομίας αλλά ούτε και η Αστυνομία τα χρειάζεται στην επιτέλεση του έργου της. Και θα έπρεπε να είστε ο πρώτος που τα καταδικάζει. Ή τουλάχιστον τα διερευνά.

Ωστόσο τρέχετε σαν την γυναίκα του παπά στα χωριά να σπείρετε τα «νέα» για να κατασκευάσετε την υπόθεση του ομοίου σας… Πρόκειται για εθισμό της αστυνομίας σε πρακτικές απόλυτης αδιαφάνειας. Δεν δώσατε ούτε μιά ανάπαυλα κύρους, περιμένοντας το πόρισμα της ποινικής διερεύνησης. Φαίνεται πως δεν αλλάζουν τα πράγματα στη νοοτροπία της εξουσίας, και πως είναι επιλογή της κεντρικής διοίκησης να καλύπτονται τα βασανιστήρια και οι καταχρήσεις εξουσιών που ασκούν οι αστυνομικοί.

Ο σεξισμός -που συχνότερα από ότι πρέπει- διαπιστώνεται στην κουλτούρα, την παιδεία και τις συμπεριφορές πολλών αστυνομικών (και χωρίς έκπληξη διαπίστωσα πως διέπει και εσάς) αποτελεί τη μία μόνο όψη του νομίσματος ως πηγή ανάφλεξης. Η άλλη απηχεί στην κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία και τη βίαιη δράση της. Κι αυτό δεν αποτελεί φυσικά ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια κυνική αλήθεια και μέρος του φαινομένου που θέλει την αστυνομία να λειτουργεί ως ένας οργανισμός κράτος εν κράτει τελώντας υπό την ασυλία της δικαιοσύνης. Και που όπου όποιος αρνείται και στηλιτεύει αυτή την επίδειξη ισχύος εκδικείται. Μην στρουθοκαμηλίζετε και μην προσπαθείτε να μας ρίξετε άλλη στάχτη στα μάτια.

nfk07iqctammaluzw60weq

Ανθρώποι σας και εσάς είθισται να «καμαρώνουν» για τη «δημοκρατικότητα» που διέπει τη χώρα, ωστόσο το επίσημο όργανό της για την τήρηση της τάξης ενεργεί σε πλήθος περιπτώσεων όπως ακριβώς μια εντεταλμένη υπηρεσία δικτατορικής κυβέρνησης.

Τι έγινε κύριε Συμεού; Σαν να αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των αστυνομικών που βλέπουν παντού τρομοκράτες και ταραχοποιούς και αναλαμβάνουν αυτοβούλως ρόλο «τιμωρών»; Σαν και οι αστυνομικοί να έχουν συνηθίσει να υπερτιμούν τον κίνδυνο; Κατάντησε γραφικό η πλευρά των αρχών να χαρακτηρίζεται από απροθυμία να καταγράψει τα περιστατικά αλλά το πιο τραγικό να τα αρνείται κατά συρροή, παρά τα πρωτοσέλιδα και τις αναρίθμητες μαρτυρίες. Δεν είναι απλά θλιβερό αλλά και εξοργιστικό για τη νοημοσήνη όλων.

Μάθετε κύριε Συμεού πως οι πολίτες δε σας βλέπουν τυχαία εκεί στην αστυνομία, πλειοψηφικά, σαν τον «κακό δαίμονα». Τα κρούσματα της αστυνομικής εκδικητικότητας φτάνουν τα όρια παραφροσύνης και σχεδόν σε όλα από αυτά οι «δράστες» σας μένουν ατιμώρητοι. Όπως και εσείς την έχετε «γλιτώσει» τόσες φορές στο ντροπιασμένο παρελθόν σας. Το δικό μου περιστατικό δεν ήταν παρά ένα από αυτά που τοποθέτησε και εμένα στα εκατοντάδες θύματα της «επιβολής του νόμου», μετά των εξευτελιστικών βαϊων σας! Δυστυχώς ήμουν μία από τους τόσους πολίτες που «απόλαυσα» τη «φιλοξενία» της αστυνομίας ως σάν μεγάλος εγκληματίας που είμαι. Το ίδιο και η δικηγόρος μου.

Μάθετε κύριε Συμεού, πως δε γίνεται κανένας πολίτης ο οποίος για οποιονδήπτοτε λόγο βρίσκεται σε κάποια μορφή ελέγχου να χάνει τα δικαιώματα του. Είναι ντροπή και επικίνδυνα για κάθε κοινωνία αυτά. Όμως κύριε Συμεού φαίνεται πως αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Στη νοοτροπία τη δική σας, οι αστυνομικοί δουλεύουν για να επιβάλουν τον τρόμο και την υπακοή. Οι νοοτροπίες επιθετικής υπεραστυνόμευσης και παρενοχλήσεων, μιας αστυνομίας που έχει επιδοθεί σε μια ανελέητη επιθετική εκστρατεία εκφοβισμού, είναι το χρυσό σας κείμενο.

417434906_41f506db691.jpg

Μα, κύριε Συμεού, οι φωνές κοινής γνώμης και Τύπου περί ελλιπέστατης εκπαίδευσης των αστυνομικών δεν είναι κάτι τωρινό. Η κατάχρηση εξουσίας και η άσκηση τρομοκρατίας από αυτούς που φροντίζουν δήθεν για την έννομη τάξη αποτελεί ρουτίνα. Όμως τι λέω σε εσάς… Στον πρώτο διδάξαντα. Σε αυτόν που μάλλον μεταμοσχέυει την κουλτουρά, του να περιπολούν επιθετικά με όρους «μπατσοκρατορίας». Ιδιαίτερα από αυτό το σώμα ασφαλείας (και δεν είναι κρυφό για να το πούμε ότι αναφέρομαι στον Ο.Π.Ε.) που λειτουργεί με τους δικούς του νόμους.

9f92474f-7212-4aa4-814e-fcffcbe807cc

Όμως κύριε Συμεού «όποιος κοιτάζει στον καθρέφτη και αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να είναι άνθρωπος, δεν ανέχεται την άσκηση βίας από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Ο κάθε αστυνομικός ή αξιωματούχος ο οποίος φτάνει να πλήττει άμεσα, ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες του πολίτη, φτάνοντας πολλές φορές και σε ολοκληρωτική αφάνιση αυτών, δεν έχει κανένα χώρο στην πολιτεία. Όποιαδήποτε άλλη τακτική «άλλοθι», αποτελεί και τον πυροκροτητή για να κλείνει ο κύκλος της παντοδυναμίας της κρατικής μηχανής, κάνοντας συντρίμμια την έννομη τάξη, με έναν, τεχνοκρατικής ασχήμιας, σύγχρονο εξουσιαστικό πολιτισμό (το μεγαλύτερο τερατούργημα στην ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας) που έχει καταφέρει να κανονικοποιήσει τη βία και την αυθαιρεσία του αστυνομικού σώματος, αναδεικνύοντας το απεχθες προσωπο της αστυνομιας στην υπεροχή του.

Και όποτε κάποιος το καταγγέλει, αντιμετωπίζεται σαν να καταπάτησε το άβατο της προστασίας του κύρους και της ασυλίας της αστυνομίας με τον κάθε αστυνομικό-θύτη, να δέχεται από τους ομογάλακτους του σώματος, μία τυφλή υπεράσπιση, αφήνοντας ασύδοτη την αστυνομική αλητεία.

tarantino1.jpg

Κύριε Συμεού η «αντικειμενικότατη» παρέμβαση σας αποτέλεσε στη συνείδηση μου -και της πλειοψηφίας των πολιτών- και το ρέκβιεμ κάθε αξιοπιστίας στις πονικές διαδικασίες. Οφείλατε να περιμένετε την ποινική διερεύνηση να ολοκληρωθεί και όχι να βγαίνετε να ανακοινώνετε το δικό σας «πόρισμα» ως σάν να ήσασταν μάρτυρας (σας άκουσα με τι σθένος, εμπάθεια και λεπτομέρια περιγράφατε τα γεγονότα που δεν ήσασταν παρόν) εκθειάζοντας τον συγκεκριμένο αστυνομικό, βάζοντας «αστερίσκους» στην τραγική του κουλτούρα. Μνημείο θρασυδειλίας οι νέοι σας ισχυρισμοί κύριε Συμεού. (Όχι νέοι βέβαια στον πολίτη ο οποίος ανέμενε ανέκπληκτα πως θα τρέχατε να στήσετε την υπόθεση. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει το χιλιοειπωμένο παραμύθι των ευγενικών αστυνομικών που όλοι τους προκάλεσαν, τους έβρισαν, τους κτύπησαν). Βιαστήκατε κύριε Συμεού να ξεδιπλώσετε την φυσιογνωμία του καλού παιδιού-αστυνομικού σας, αθωώνοντας προκαταρτικά τους «νταήδες» ΟΠΕδες μετ’ επαίνων.

Συγχαρητήρια, κτυπήσατε στο ψαχνό την εγκληματικότητα καταστέλλοντας την επικίνδυνη φύση της κόρνας που πάτησα (ή των όποιων άλλων «βαρέων» εγκλημάτων μου καταλογίσατε στη συνέχεια με το αστυνομικό σας λεκτικό και/ή άλλο πογκρόμ).

αστ.jpg

Όμως κύριε Συμεού ακούγοντας προσεκτικά τη δημόσια «μαρτυρία» σας, σας μεταφέρω πως ψυχαγωγήθηκα μέχρι δακρύων. Λέτε πως εγώ είπα στον αστυνομικό σας πως δε θέλω να μου κάνει καμάκι. Αλήθεια κύριε Συμεού; Χρησιμοποίησα την λέξη καμάκι στην εκπνοή του έτους 2015; Νόμιζα πως η τελευταία φορά που άκουσα αυτή τη φράση ήταν σε κάτι ταινίες του Στάθη Ψάλτη και του Σταμάτη Γαρδέλη όταν, ήμουν δεν ήμουν, στο δημοτικό. Επίσης ενθουσιάστηκα και με το άλλο που επικαλεστήκατε δημόσια. Πως η δικηγόρος μου (σχεδόν 30 χρόνια στο επάγγελμα) ήρθε και με προέτρεψε να μην δώσω δείγμα εκπνοής για να με πάρει να φύγουμε και να πάμε να συνεχίσουμε σε κάποιο κέντρο. Σας υπενθυμίζω πως είμαστε στο 2015. Αλήθεια; Υπάρχουν ακόμα κέντρα;

Και πως εσείς για το μόνο που έχετε να «κακίσετε» είναι που ο άλλος αστυνομικός της τροχαίας (αυτός που άσκησε βία στη δικηγόρο μου), δεν την συνέλαβε.

Συμβουλή μου είναι να σταματήσετε πριν ξεφτιλιστείτε κι άλλο και πριν καταστρέψετε περισσότερο την υπόθεση που προσπαθείτε να «στήσετε».

Μάθετε ακόμα κάτι κύριε Συμεού. Η παρανομία δεν καταπολεμείται με παρανομία. Η αντιμετώπιση μου, η ταπείνωση μου (που κι εσείς στη συνέχεια διαιωνίζετε) έγινε με αναίτια δυσανάλογα σκληρό τρόπο όταν «δέχθηκα» την περιποίηση που μου αναλογούσε, ως κάποιος που δεν ταιριάζει στα άρια πρότυπά σας…Βλέπετε ήξερα τα νομικά μου δικαιώματα και αυτό ήταν πολύ προκλητικό για τους «άνδρες» σας. Και κάπως έτσι αποκάλυψαν ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας και την «αλλεργία» τους για κάθε έκφραση αμφισβήτησης της αστυνομικής τους υπεροχής.

Τι θέλετε να μας πείτε κύριε Συμεού; Πως αν οι άνδρες σας αγανακτήσουν ή εκνευριστουν, μπορούν να αυτοδικήσουν; Μπορούν να είναι Judge Dredd, να συλλαμβάνουν, να δικάζουν και να εκτελούν επιτόπου την ποινή που επέλεξαν;

Αλλα φτάνει κύριε Συμεού. Να μην ονομάζουμε ούτε να στέφουμε αύτες τις ακρότητες, τις καταχρήσεις εξουσιών και την ασυδοσία των αστυνομικών, σε ανδραγαθίες. Θα έπρεπε να κρατήσετε τις γραμμές της ποινικής διαδικασίας (αν σημαίνουν κάτι στο επάγγελμα σας) ως ελάχιστο φραγμό μετά την αποχαλινωμένη συμπεριφορά των αστυνομικών σας. Να σταματήσετε να μεταμοσχεύετε το παρελθόν σας και στα υπόλοιπα αστυνομικά σώματα.

via-gynaikwn1.jpg

Μάθετε κύριε Συμεού, πως οι κακοί αστυνομικοί και οι ψευτόμαγκες –πιστέψτε με σε αυτό- περιθωριοποιούνται πρώτα από μας. Ε λοιπόν σας έχω νέα. Πρέπει να αποβληθεί η σαδιστική σας νοοτροπία του «Αν δε μας αρέσει η φάτσα σου δε θα περάσεις καλά». Δεν έχει δικαίωμα κανένας «μάγκας» να μου στερεί την ελευθερία μου να περπατώ και να κινούμαι στην πόλη μου επειδή εχει κάψες. Αγνοείτε προφανώς πως δε ζούμε σε αστυνομικό κράτος. Και κρίμα που μια ολόκληρη κοινωνία πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους ανίκανους και τους επιτήδειους. Δεν είναι μονάχα ένα περιστατικό αυθαιρεσίας αστυνομικών, η αστυνομία πάσχει από χρόνιο Bullying (το γνωρίζετε, εσείς ειδικά, αυτό καλά, εσείς θέσατε αυτή τη διδακτέα ύλη στην αστυνομία και είσαστε η απόλυτη περσόνα βίας στην προσωποποίηση της κουλτούρας αυτής). Κι έχει τραβήξει πολύ αυτός ο κλεφτοπόλεμος τούτου του «εκλεκτού» σώματος που νομίζει πως χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα την βγάλουν καθαρή, γιατί θα ακολουθήσουν οι επι ποδός εναγκαλισμοί των αξιωματούχων της αστυνομίας αθωώνοντας τους εν λευκώ και εκ προοιμίου.

Η παροιμία «Όμοιος τω ομοίω και η κοπριά τα λάχανα» ηχεί θρασύτατη πια στα αφτιά των πολιτών που κανονικά προστατεύετε. Με δημόσιες σας αναδείξεις δαφνοστεφάνωσης του «άγαστου» σας αστυνομικού, αναδεικνύετε τη λειτουργική συνύπαρξη σας με την κουλτούρα της βίας και της κατά βούληση αυτοδικίας από τους αστυνομικούς (Πανομοιότυπη με το μαυρισμένο παρελθόν σας που κανείς δε ξεχνά).

Πρέπει κύριε Συμεού να απεκδυθείς πρώτα την εξουσία (και τα αξεσουάρ της καταστολής) και κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της.

Και για μια ακόμη φορά, λέω ότι αυτό πρέπει να γίνει με την θέσπιση θεσμών, όχι απλά τώρα να επέμβει ο Υπουργός και στην επόμενη ευκαιρία να γίνουν τα ίδια. Το αίσθημα ασφάλειας και τάξης που επικαλείστε σαν σαπιμένη καραμέλα άλοθι, δεν είναι σημαντικότερα από τα ατομικά δικαιώματα έστω ενός πολίτη, ακόμα και ενός που παρανόμησε. Απαιτώ από ένα δημοκρατικό κράτος (και τους εκφραστές του) να το ξέρει αυτό και να το σέβεται απολυτα. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, είτε ο Υπουργός, είτε οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος καλύπτει (και υποστηρίζει) τέτοιες καταστάσεις, αποκηρύσσεται στη δημόσια συνείδηση και δεν έχει θέση. Η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην απονομιμοποίηση της βίας και της αυθαιρεσίας της αστυνομίας και να καταστείλει επιτακτικά τις «κατασκευές» υποθέσεων. Φτάνει πια, η αστυνομία πρέπει να έχει συστηματικό εσωτερικό έλεγχο και αυστηρή τιμωρία των παραβατών.

Οι ενέργειες αυτές γνωρίζουμε ότι δεν αντιπροσωπεύουν την αστυνομική κοινωνία στο σύνολό της, όμως αν αυτή η επίθεση δεν απαντηθεί, τουλάχιστον πολιτικά, στο σαφές και αποφασιστικό επίπεδο που πρέπει… εάν απλά ψελλίσουν κάτι για τα μάτια -ή δεν ψελλίσουν τίποτα- σημαίνει πως έχουν αποφασίσει για τα καλά να διαιωνίσουν την αστυνομική αυθαιρεσία.

Και θα φτάσουμε να οδηγηθούμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

FB_IMG_1451727403685.jpg

Όσο για εσάς κύριε Συμεού αλλά και τους κλώνους σας, σας μεταφέρω κάτι να μεταβιβάσετε: Αν δεν μπορείτε, να αλλάξετε επάγγελμα! Αν δεν έχετε την ψυχραιμία, την παιδεία, την κουλτούρα, την ευγένια, την κατάρτιση και τη γνώση των διαδικασιών, το πιο σοφό είναι να αποχωρήσετε από το Σώμα. Δεν έίναι κατάλληλοι όλοι για όλα.

Εν κατακλείδι, σας καλώ όπως άμεσα σταματήσετε να σπιλώνετε την εικόνα, το πρόσωπο, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια μου, τόσο εμένα όσο και τις δικηγόρου μου (και της επαγγελματικής της υπόληψης), προκαλώντας ζημιά σε εμένα και την υπόθεση μου, με τους ψευδείς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς σας, καταπατώντας θρασύτατα και απροκάληπτα και/ή με δόλο, την ποινική διαδικασία της οποίας έπρεπε ως λειτουργός και εκφραστής της αστυνομίας να τηρείτε πρώτος και υποδειγματικά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση σας ενημερώνω πως θα προχωρήσω άμεσα και χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση σε λήψη όλων των νόμιμων μας δικαιωμάτων ως προς το λίβελλο που έχετε αδιαμφισβήτητα υποπέσει, μαζί με διεκδικήσεις που απορρέουν εκ των ζημιών.

Και κλείνω κύριε Συμεού, υποβάλλοντας σας, πως κανένα εκ των υστέρων κατασκεύασμα σας ως «αδιάψευστου» (ΜΗ) μάρτυρα, δε σας γλίτωσε από την λαϊκή κατακραυγή μιας κοινωνίας η οποία έχει βιώσει κατάπτυστα περιστατικά αμέτρητες φορές και που γνωρίζει το παρελθόν σας και έχει μπουχτίσει. Κι αυτή είναι η τιμωρία σας.

Κύριε Συμεού,τα μαύρα χρόνια των βασανισμών της αστυνομίας από τα οποία αναδύεστε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Κύριε Συμεού, ανήκετε στο σκοτεινό χρονοντούλαπο των θλιβερών εποχών της ιστορίας της αστυνομίας.

Και σας συμβουλεύω, για το καλό όλων των πολιτών, του προφίλ της αστυνομίας, και εσάς του ιδίου, εκεί πρέπει να παραμέινετε.

 

 

Ανθή Ερμογένους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s